helma Alpina Plose Mips, indigo matt, 2022

search
303065|1
Výrobce: Alpina
2 399,00 Kč s DPH
Dostupnost: Skladem


Cyklistická přilba Alpina Plose Mips v matné barvě má hlubší usazení na hlavě, prodloužený zátylek a spíše kulatější vnitřní skořepinu. Dobře proto padne i neforemným hlavám.

Alpina Plose je přilba na kolo vyrobená double-in mold technologií. Vrchní plastová skořepina této cyklistické přilby je z polykarbonátu.

Přilba je výborně odvětraná pomocí 22- ti větracích otvorů, v přední části přilby je ochranná síťka proti hmyzu.

Seřizování velikosti pomocí nového „Run System Ergo +“, který se dá ovládat velmi pohodlně i za jízdy pouze jednou rukou a nově také „Swing Fit System“, který slouží k nastavení 3 různých úhlů seřizovacího mechanismu podle velikosti a tvaru zátylku.

MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) poskytuje zvýšenou ochranu proti působení rotačních sil na hlavu.

Cílem nové technologie MIPS je eliminovat rotační síly, které působí na hlavu v případě pádu. Při nárazu pod jakýmkoliv úhlem systém MIPS umožní, aby se EPS skořepina přilby pootočila nezávisle okolo hlavy jezdce.

Přestože je tento pohyb pouze v řádu několika milimetrů, věříme, že technologie MIPS výrazně snižuje množství rotační síly, která by jinak mohla být přenesena až na mozek.


CO JE MIPS (Multidirectional Impact Protection System) a jak funguje?

MIPS je kluzká vložka mezi skořepinou (tělem přilby) a vnitřními výstelkami.

V případě nárazu pod úhlem (například když zachytíte hlavou o větev) se EPS skořepina přilby protočí o několik milimetrů po MIPS vrstvě, a uchrání tak hlavu a mozek před prudkým rotačním trhnutím.

Made in Germany.

Hmotnost: 320g

2 ks